Ide o prémiový rum dovezený z Venezuely. Pampero je destilát, ktorý sa vyrába z melasy. Zreje v dubových sudoch. Ide o výberový rum na pomalé vychutnávanie. Pampero Aniversario je zmesou rumov starých 4 až 6 rokov.
Príbeh rumu začína v roku 1938 v Caracase. Dvaja priatelia so skromným začiatkom, ale neskrotnou vášňou pre výrobu rumu urobili prvú várku rumu. Inšpirovali sa Llanerosom- duch venezuelských kovbojov, ktorí pomohli oslobodiť stredoamerické krajiny od španielskych kolonizátorov – Alejandro Hernandez a Luis Toro boli odhodlaní robiť veci svojou cestou. Dnes je Llanero symbolom Pampero ™, ktorý predstavuje slobodu a vášeň ducha našich zakladateľov.
Ako také Pampero Ron Reserva Aniversario chutí?
Má tmavú mahagónovú farbu a vôňu po pečených jablkách, orechoch, karamelu a tabaku. Má bohatú chuť po hnedom cukre a kakau. V ústach vás zaplaví príjemná korenistá chuť karamelu, kakaa, ktoré sú veľmi zaujímavo kombinované s tónmi kávy a dubu, v ktorom rum zrel.
Náš názor: Pampero Aniversario je skutočne jemný venezuelský rum, ktorý by mal mať doma i náročnejší milovník rumu. Je to komplexný, hladký rum, ktorého veľké pozitívum je prijateľná cena. Po ochutnávke nám bolo hneď jasné prečo tento rum získal dvojnásobné zlato v súťaži v San Franciscu.
UNIKÁTNY PROCES
Prvotriedne suroviny, nezameniteľné procesy a rovníkové klimatické podmienky vytvárajú neobyčajný rum, ktorého povzbudzujúca chuť je známa po celom svete.
Najlepšie suroviny
Miestna pestovaná cukrová trstina sa dostáva do liehovaru do 24 hodín, čím zabezpečuje, že chuť a obsah cukru v našej melase zostávajú v najvyššej kvalite. Naša Amazonská poloha nám dáva výborný zdroj prírodnej minerálnej vody, ktorá je rozhodujúca pre konečnú kvalitu rumu.
Trojnásobná destilácia
Na rozdiel od iných liehovarov a destilérok, Pampero ™ naďalej používa tri rôzne destilačné procesy pre čistejší a kvalitnejší rum. Po počiatočnej destilácii môže byť vyrobený alkohol “ľahší” alebo “ťažší” a preto sa neskôr podrobí jeho druhej a tretej destilácii v stĺpci, kanvici alebo nádobe.
Zaujímavé ekvatoriálne klimatické pásmo
Vysoká vlhkosť, vysoké teploty a nočné teplotné kvapky v Venezuele poskytujú počas celého roka intenzívne podmienky starnutia, čo vedie k zrýchleniu zeniu, približne trikrát väčšiemu, ako v prípade whisk(e)y alebo koňaku, ktoré zrejú v iných častiach sveta.