Krúžkovaný ležiak Zámecký máz sme vyrobili pri príležitosti otvorenia Zámku Svijany. Vychádza zo Svijanského mázu a inšpirovaný je starými receptúrami, podľa ktorých sa v minulom storočí varilo pivo zvážané pred zimou na neprístupné horské chaty. Hotové prefiltrované pivo opätovne kvasíme rozkvasenou mladinou, tzv. krúžkami, a necháme krátko rozkvasit v tanku, aby došlo k homogenizácii celej várky a pivo potom kvasilo rovnako vo všetkých sudoch. Po dvoch až troch dňoch ho stočíme do sudov a uskladníme v ležiackych pivniciach, kde pri teplote 2 ° C tri až štyri týždne znovu dokvasí. Takto pripravené krúžkované pivo potom putuje rovno k zákazníkom.
Svijany Zámecký Máz krúžkovaný ležiak 11% KEG 30L
60,50 € s DPH
Na objednávku (2-7dní)
Krúžkovaný ležiak Zámecký máz sme vyrobili pri príležitosti otvorenia Zámku Svijany. Vychádza zo Svijanského mázu a inšpirovaný je starými receptúrami, podľa ktorých sa v minulom storočí varilo pivo zvážané pred zimou na neprístupné horské chaty. Hotové prefiltrované pivo opätovne kvasíme rozkvasenou mladinou, tzv. krúžkami, a necháme krátko rozkvasit v tanku, aby došlo k homogenizácii celej várky a pivo potom kvasilo rovnako vo všetkých sudoch. Po dvoch až troch dňoch ho stočíme do sudov a uskladníme v ležiackych pivniciach, kde pri teplote 2 ° C tri až štyri týždne znovu dokvasí. Takto pripravené krúžkované pivo potom putuje rovno k zákazníkom.