Cabernet-Syrah — vyvážené červené víno s miernou kyslosťou, vyrobené z odrôd Cabernet Sauvignon (60%) a Syrah (40%), pestovaných na juhu Francúzska, v provincii Languedoc-Rousillon.
Keď raz Cabernet-Syrah nalejete do pohára, všimnete si svetlosť jeho červenej farby a oceníte bohatý buket sviežich višní, čiernych ríbezlí a bylín. Po okúsení ucítite zaoblenú chuť, ktorá odhaľuje tóny zrelého ovocia a korenia; onú chuť, ktorá sa podieľala na mnohých vysokých umiestneniach v rámci medzinárodných vinárskych ocenení.
Cabernet Sauvignon dáva vínu vysoký obsah trieslovín, takže nápoj dokonalo doplní pokrmy z duseného alebo grilovaného červeného mäsa, hydiny, jedlá s hubami aj aromatickými tvrdými syrmi.
Optimálna podávacia teplota: 16-18°C